Šale in vici o čarobnikih, čarovnikih, čarodejih, čarovcih, iluzionistih, fakirjih, rokohitrecih in kar je še podobne cehovske smetane...
Če imate predlog, ga pošljite semle: EMAIL

Blondinka v prvi vrsti na magični predstavi, kjer nastopa tudi ventrilogist. Le ta Seka šale na račun blondink, da se dvorana valja in krohota od smeha. Nato blondinka v prvi vrsti vstane in reče:
"Kako morete biti tako nevljudni in nesramni, da nas vse, samo zaradi barve las, tako ostudno in prezirajoče žalite in ponižujete! To je vulgarnost brez primere!!!"
Ventrilogistu postane nerodno in se prične opravičevati, češ, saj ni bilo mišljeno tako osebno in sploh je bila le šala. "Lepo prosim, oprostite!"
In blondinka zasika nazaj: "Vi se pa ne mešajte! Govorim z bedakom, ki sedi na vaših kolenih!"

Čarobnik je bil zaposlen na luksuzni čezoceanski ladji. Njegov poklic je bil zabavati potnike na dolgih križarjenjih s svojimi magičnimi triki. Ker so se potniki zamenjali vsak teden, ni bilo nobene potrebe po tem, da bi se naučil nekaj več kot 20 trikov. Problem pa je nastal, ko si je nekoč kapitan ladje kupil papagaja in ta je zelo rad opazoval čarobnika pri delu.

Čez čas pa je bistri papagaj spregledal čarobnikove trike in mu je začel med predstavami uničevati nastop z medklici, kot so: "Karto je dal v rokav!", "To ni isti klobuk!" ali "Pod mizo ga je skril!".

Čarobnika je to močno frustriralo, kajti nič več niso njegove točke navduševale občinstva, nič pa ni mogel zoper papagaja, ker je bil kapitanova last.

Potem pa je neke noči ladjo zajelo hudo neurje in potopila se je.
Naslednje jutro sta se na istemu kosu lesa znašla čarobnik in papagaj. Povsem sama sta bila sredi oceana in gledala sta se brez besed. Tudi drugi dan sta se opazovala v tišini. Isto tretji dan.
In nato je četrtega dne papagaj porekel: "Stari, vdam se, priznam, dober si... Kam si skril ladjo?"

Zajček je svojo zajkljo odpeljal v cirkus in tam sta videla nenavadno čarobniško predstavo. Čarobnik je iz klobuka vlekel majhne zajčke. Pa se je oglasila zajklja: "Ni slabo, toda meni je še vedno bolj všeč tako, kot to delava midva!"

"Kaj ste po poklicu?"
"Čarobnik. Ženske žagam na pol!"
"Imate kakšno sestro? Vaš priimek mi je namreč znan!"
"Imam dve polsestri!"

Čarobnik je prepozno prispel v hotel, pa je smel spati samo v dvoposteljni sobi, kjer je bilo eno ležišče že zasedeno. Tip, ki je v sobi že bil, pravi: "Ja, lahko spite tukaj, a naj vas ne moti, imam grdo navado, da zelo glasno smrčim. Zato tudi spim v hotelu in ne doma. Ampak prosim, nikar me ne budite, če bom smrčal, lahko me zadene kap!"
"Nič hudega" odgovori čarobnik, "veste, jaz pa sem iluzionist in se ponoči navadno dvignem za kakšen meter nad posteljo in potem v tej višini lebdim. Ampak prosim, nikar me ne budite, lahko me zadene kap..."
Zjutraj pravi čarobnik: "Sem kar dobro spal in vas nisem nič slišal smrčati?!"
"Saj niste mogli!" odvrne togotno sostanovalec, "vso noč sem čakal, da bi videl vaše lebdenje!"

Čarobnik prepričuje tipa: "S svojimi mentalnimi sposobnostmi lahko pripravim kogarkoli, da napravi to, kar jaz v naprej predvidim!
Poglej na primer tisto peško. Pri rdeči luči bo šla čez križišče in povozil jo bo avto!"
Ženska se res ustavi pred križiščem, počaka, da imajo pešci rdečo luč, takrat pa stopi na cestišče in... povozi jo avto.
Sogovornik komentira: "Ja, morda si vedel, da ima barvno slepoto... Naredi nekaj takega, kar ti bom jaz predlagal!"
"In kaj bi ti predlagal?"
"V tejle stolpnici naj se v četrtem nadstropju odpre okno in moški naj vrže skozenj televizor na cesto!"
Čarobnik se koncentrira, pa nič...
Čarobnik se bolj koncentrira, pa nič...
Čarobnik se še bolj koncentrira, pa še vedno nič...
Sogovornik ga že prične zbadati, češ "pojma nimaš!"
Nakar se vendarle odpre okno v četrtem nadstropju, skozenj pogleda skuštrana moška glava z izbuljenimi očmi in v blaznosti zakriči: "Dajte mi že enkrat mir, če nimam televizorja!"

Poklicnemu čarobniku pravi zdravnik:
"Po pregledu rezultatov vseh preiskav vam moram žal sporočiti, da boste živeli samo še dva meseca..."
Nato umetnik: "Lahko reči, ampak od česa?"

Janez pokliče blagajno magičnega gledališča:
"Kdaj pa se danes prične prva predstava?"
Blagajničarka: "Kdaj pa lahko pridete?"

Čarobnik na poti iz trgovine domov, pod eno pazduho škatla s tremi zajci, pod drugo kletka z dvema papigama, v levici cekar z raco, v desnici kletka z golobi. Sreča ga dober znanec:
"Kaj pa boš z vsem tem?"
"Začel bom nastopati s točko z živalmi!"
"Ja, ampak... kolikor te poznam, živiš v bloku. Kje pa boš imel spravljene vse te živali?"
"Ja, pri meni v stanovanju vendar!"
"Ajaaa??? Pa si pomislil na vso tisto umazanijo, svinjarijo in nesnago?"
"Sem, pa kaj? Saj, živali se vendar privadijo..."

Tip osvaja žensko:
"Pokažem ti odličen trik: greva na pijačo, nato te odpeljem k meni domov. Tam se pošteno poonegavima, potem pa ti izgineš..."

Slikovne
sale


01


02


03


04


05


06


07


08


09


10


11


12


13


14


15